ITALIJA-SARDINIJA

--ITALIJA-SARDINIJA

Sardinija je drugo po veličini italijansko ostrvo u Sredozemnom moru, posle Sicilije. Udaljeno je oko 300 km od kopnenog dela Italije i najbliže je francuskom ostrvu Korzici. Prestonica i najveći grad ostrva je Kaljari, na sardinijskom jeziku znači dvorac, u samom gradu nalazi se prelepa peščana plaža, jedna od najdužih gradskih plaža u Italiji (13 km). Kaljari krase divne bašte, parkovi, katedrale i zamkovi. Sardinija, prvonastalo ostrvo u Mediteranu, sa svojim smaragdnim morem, belim peščanim plažama i malim stenovitim uvalama ostaviće vas bez daha. Uživajte u prelepom ambijentu jer ovde turizam još uvek nije ugrozio autentičan izgled ostrva.

PROGRAM PUTOVANJA
29.12.2016. POVRATAK: 02.01.2017.
1.dan (četvrtak 29.decembar) Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije Ponte Travel 705 dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Kaljari kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Kaljari odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, Katedrala Sv. Marije, vidikovac. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

2.dan (petak 30.decembar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na ostrvo San Pietro, kamene plaže uz tirkizno plavo more na jednoj strani, palme i borovi na drugoj kao i brojne retke ptice čine lepotu ovog ostrva. Polazak iz hotela u 08.00 h, odlazak autobusom do luke Portovesme i ukrcavanje na trajekt. Obilazak ostrva počinje u gradu Carloforte, bogata istorija vidljiva je u svim delovima grada koji je danas veliki turistički centar. Nastavak ture po ostrvu, obilazak najlepše plaže i odlazak do najzapadnije tačke Italije, vidikovca Capo Sandalo, uživajte u pogledu na otvoreno more. Povratak u hotel trajektom i autobusom. Noćenje. (Cena izleta po osobi 45 eur)

3.dan (subota 31.decembar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Nora i  Pula”. Obilazak grada Feničana, drevne luke Nora, jednog od glavnih arheoloških oblasti Sardinije. Grad se nalazi 30 kilometara jugozapadno od Kaljarija, poseduje istorijske ostatke prvog feničanskog naselja koji datira od VIII veka pre nove ere. Obilazak rimskog teatra, jedinstvenog na Sardiniji, termi i raskošnih mozaika. Nastavak putovanja do Pule, obilazak malog turističkog mesta i kratko slobodno vreme za odmor. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Individualan doček Nove godine. Noćenje. (Cena izleta po osobi 35 eur)

4.dan (nedelja 01.januar) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, preporučujemo da posetite gradsku plažu Poetto, stari grad i uživate u pogledu sa Bastione San Remi. Noćenje.

5.dan (ponedeljak 02. januar) Doručak. Napuštanje soba i odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd kompanijom Air Serbia u popodnevnim časovima. Po sletanju u Beograd kraj programa.

HOTEL                           TIP SOBE           USLUGA       29.12.2016.–02.01.2017.   
                                                                                   5dana/4noćenja
HOTEL ITALIA 3*                1/2                    BB                        399e
                                   treća osoba                                          369e
                                   dete 2-3god                                         329e
                                   dete 3-12god                                       349e
                                   doplata za 1/1                                       85e

HOTEL REGINA                  1/2                    BB                         469e
MARGHERITA 4*          treca osoba                                           429e
                                  dete 2-3god                                          239e
                               dete 3-12god                                           369e
                               doplata za 1/1                                          95e
 
*Cena za dete 2-3god. je na zajedničkom ležaju sa roditeljima(dete nema svoj ležaj)
 
Cena aranžmana uključuje:
• Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Kaljari-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let),
• Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem,
• Transfere prema programu,
• Panoramsko razgledanje grada,
• Usluge vodiča na srpskom jeziku,
• Troškove organizacije i vođenja putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:
• Aerodromske takse 38,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Kaljari 22 eur) – plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni),
• Fakultativne izlete,
• Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANe RePUBLIKe SRBIJe ILI zA STRANe DRŽAVLJANe SA TRAJNIM PReBIVALIŠTeM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji,
• Individualne troškove putnika.
naPOmene:
• Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
• Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

OPIS HOTela:
HOTEL ITALIA 3* www.hotelitaliacagliari.com Hotel se nalazi u samom centru Kaljarija, u neposrednoj blizini luke, železničke i autobuske stanice. Standardne sobe su moderno opremljene, poseduju kupatilo, tv i klima uređaj. Većina soba ne poseduje balkon. U sklopu hotela nalazi se bar, sala za doručak, dve sale za sastanke. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

HOTEL REgINA MARgHERITA 4* www.hotelreginamargherita.com Moderan gradski hotel se nalazi u centralnom delu na putu koji od gradskog utvrdjenja Kastelo vodi do glavnog šetališta uz luku. U sklopu hotela nalazi se 100 soba, standardne sobe su moderno opremljene i imaju tv, kupatilo, wifi, sef, mini bar, nemaju balkon. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposloživanja u hotelskom restoranu.

FakulTaTIVnI IZleTI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta

NAZIV IZLETA        CENA PO OSOBI–OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI
OSTRVO SAN PIETRO                             45e
NORA I PULA                                         35e
KOMPLET DVA IZLETA                            70e
PLaćanje je U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate

Način Plaćanja:

• Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana,
• Kreditne kartice banke Intesa na 6 rata bez uvećanja (Banca Intesa Master Card, Visa),
• Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja (Komercijalna banka Master Card, Visa i Dina),
• Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata. :
• Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe! • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
• Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
• Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h. • Obavezan je dress code za vreme obroka u svim hotelima.
• Ponte travel nije odgovoran za realizaciju lokalnih fakultativnih izleta predstavnika ino partnera.
• Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje jednog ili oba roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
• Ponte zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Vremena letova su podložna promenama i zavise isključivo od avio prevoznika (AIR SERBIA). Aranžman je rađen na bazi minimum 100 prijavljenih putnika na avionu.
VAŽNE NAPOMENE: KRAJNJI ROK zA OBAVeŠTAVANJe PUTNIKA, zA SLUČAJ OTKAzIVANJA ARANŽMANA OD STRANe PONTe travela Je 5 DANA PRe POČeTKA PUTOVANJA. MOLIMO PUTNIKe DA PROVeRe TAČNA VReMeNA POLeTANJA AVIONA DVA DANA PRe POLASKA NA PUTOVANJe.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “PONTe TRAVeL” uskljađeni sa YUTA standardom

ORGANIZATOR: PONTE TRAVEL                 POSREDNIK:ANK TOURS  
Licenca broj OTP 416/10 od 25.02.2010.    TEL.021/544-144
                                                             BULEVAR OSLOBOĐENJA 57