KALABRIJA

KALABRIJA - BELI PESAK I TIRKIZNO MORE Italija je nadaleko poznata kao zemlja u obliku cizme a Kalabrija je najzaslužnija za taj oblik, ona je sam -vrh cizme- a ujedno je i regija sa najlepšim pešcanim plažama od belog peska koje u kombinaciji sa tirkiznom bojom vode i autenticnim gradovima pruža jedinstven doživljaj svim posetiocima. Predivna priroda, plaže od belog peska, prozirno i cisto more tirkizne boje koje zapljuskuje obale Kalabrije ocarace vas na prvi pogled. Cela regija je okružena vodama Tirenskog i Jonskog mora. Deo obale koji se proteže uz Tirensko more naziva se još i -Costa degli Dei- ili -Obala Bogova-, i prema mnogima je jedna od najboljih italijanskih destinacija za odmor a preko Mesinskog moreuza može se videti Sicilija i najlepša vulkanska ostrva u Evropi, Eolska ostrva. Tokom istorije Kalabriju su naseljavali razliciti narodi, Grci, Rimljani, Normani, svi su ostavili tragove svog boravka u ovoj regiji pa danas turisti mogu uživati u kombinaciji dijalekata, folklora, umetnosti tradicije i jedinstvene gastronomije na cemu im zavide mnogi turisticki centri Mediterana. Pravi Biser Tirenskog mora danas je Tropea - popularan grad ali još uvek neiskvaren modernim duhom. Savršena je kombinacija romanticnih uskih ulicica, renesansnih crkvi i palata sa prekrasnim istorijskim centrom koji se nalazi na fascinantnoj litici iznad mora. Tropea je san svakog putnika koji ume uživati u kombinaciji južnjackog duha Italije, jedinstvenog starog grada na izdignutom granitnom platou, tradicionalnoj kuhinji i rajskim plažama. Ceo grad je jedan prekrasan lavirint prepun uskih, skrivenih ulicica i trgova. Ukoliko se upustite u istraživanje grada pronaci cete tragove starih gradskih zidina i utvrdenja koje kriju brojne tajne iz istorije grada. Najpoznatiji simbol Tropea-e je velika stena nasuprot gradskog centra, nekadašnje ostrvo, na kom se nalazi manastir Santa Marije dell Isola. Jedna od najzanimljivijih zgrada u Tropei je normanska katedrala, Duomo, posvecena Devici Mariji koja je ujedno i zaštitnica grada. Grad je perpun malih i pristupacnih restorana koji nude bogat izbor tradicionalnih jela, ali i popularnih Gelateria (poslasticarnica) u kojima morate probati italijanski sladoled i osvežavajuce bademovo mleko. Tropea ima taj prekrasni šmek juga Italije, i odiše necim posebnim.

VILLAGGIO DOLOMITI SUL MARE 4*

Nalazi se u mestu Bratico 300 m od privatne plaže, 12 km od mesta Pizzo Calabro, 15 km od Tropea-e. Od aerodroma je udaljen 45 km.

Saznajte više

VILLAGGIO HOTEL LIDO SAN GIUSEPPE 4*

Hotel izlazi na privatnu,veliku pešcanu plažu koja se nalazi u okviru privatnog zaliva. Hotel je udaljen 1.5 km od Briatico železnicke stanice. Od aerodroma je udaljen 50 km.

Saznajte više

MARINELLA HOTEL 3*

Moderni hotel mediteranskog stila nalazi se na krajnjem jugu Kalabrije u mestu Capo Vaticano, okružen bogatim zelenilom, tropskim biljkama i cvecem. Nalazi se na blagoj uzbrdici, 300 m od pešcane plaže Groticelle sa belim peskom i kristalno cistom vodom. Od Tropea-e je udaljen 16 km a od aerodroma Lamezi Terme 70 km.

Saznajte više

VILLAGGIO SOLE MARE 4*

Hotel se nalazi u mestu Capo Vaticano, uvala Tonicello, na samoj plaži. Udaljen je 8 km od Tropea-e i 70 km od aerodroma. Velika oaza, koja se prostire na 50.000 m2 sa polutropskim okruzenjem.

Saznajte više

VILLAGGIO BAIA D`ERCOLE 3*

Hotel se nalazi u zalivu Santa Maria di Ricardi, oblast Capo Vaticano, od grada Tropea udaljen je 15 km a od aerodroma Lamezia Terme 70 km. Nalazi se na sopstvenoj peščanoj plaži, okruzen zelenilom.

Saznajte više

GROTTICELLE 3*

Hotel je udaljen 15 kilometara od Tropea-e, od aerodroma 70 km. Nalazi se u mestu Capo Vaticano, uvala Ricardi, na oko 600 metara od plaže Grotticelle, jedne od najlepših plaža ovog dela obale

Saznajte više

IPOMEA CLUB 4*

Hotel je udaljen 12 km od Tropea-e, na sopstvenoj peščanoj plaži, u blizini mesta Capo Vaticano u zalivu Santa Maria di Ricardi. Udaljen je od aerodroma Limezia Terme 65 km.

Saznajte više

VILLAGGIO CLUB BAIA DEL SOLE 4*

Nalazi se u mestu Capo Vaticano na 10 km od grada Tropea-e na peščanoj plaži. Hotel poseduje restoran, bazen, bar, amfiteatar, sportske sadržaje.

Saznajte više

CAPO VATICANO RESORT THALASSO SPA 5*

Hotel se nalazi 15 km od grada Tropea-e. Poseduje privatnu plažu, kao i bazen sa pogledom na more. Hotel ima predivan pogled na Eolska ostrva , Vulkano i Stromboli. Okružen je zelenilom.

Saznajte više

PORTO PIRGOS 5*

Hotel se nalazi 5 km od Parghelie, 7 km od Tropea i 50 km od aerodroma Lamezia Terme. Hotel je udaljen 500 m od plaže.

Saznajte više

VOI PIZZO CALABRO RESORT 4*

Kompleks se nalazi na obali, sa oko 450 m površine borove šume koja ga deli od široke plaže. Udaljen je 14 km od aerodroma i železničke stanice.

Saznajte više

HOTEL UMBERTO 3*

Okružen zelenilom karakteristicnim za ovu obalu, hotel se nalazi u centru turistickog mesta Santa Domenica, na 3 km od Tropea-e. Od plaže Baia di Riaci udaljen je oko 500 m, do plaže klijente vozi besplatan bus. Od aerodroma je udaljen 65 km

Saznajte više

ROCCA NETTUNO GARDEN RESORT 4*

Hotel se nalazi na 10 min vožnje autom od aerodroma Lemezia Terme, a 8 km od istorijskog centra Pizzo sa barovima, prodavnicama i restoranima. Plaža se nalazi na 300 m hoda od hotela.

Saznajte više

RESIDENCE LE ROCCETTE SAN LEONARDO 3*

Hotel se nalazi na par minuta od plaže S. Leonardo sa koje se pruža predivan pogled na ostrvo Stromboli. Hotel se nalazi na 1 km od centra Tropea.

Saznajte više

LA PERLA 3*

Hotel se nalazi u centru grada Tropea, 700 m je udaljen od plaze, stepenicama se dolazi do plaze.

Saznajte više

Roccette Mare 3*

Hotel se nalazi nekoliko metara od mora, izmedju bujnog vrta i oštre zidine S. Leonarda u mestu Tropea, odakle se pruza fantastican pogled na malo ostrvo Stromboli. Marina je udaljena oko 350 m, a centar grada je udaljen 1km uz stepenice.

Saznajte više

Residence Sciabache 3*

Hotel je udaljen 12 kilomeatara od Tropea-e, nalazi se u pravoj zelenoj oazi okružen Mediteranskim parkom, 30 m od privatne plaže.

Saznajte više

Villaggio BorgoDel Principe 4*

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini mora, oko 200 m od privatne peščane plaže i može se pohvaliti sa veličanstvenim pogledom na zaliv Tirenskog mora. Hotel se nalazi na 8 km od centra Tropea-e dok je udaljenost od železničke stanice oko 10 km. Od aerodroma je udaljen 55 kilometara.

Saznajte više