KRAKOV

Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobradajni čvor, u kome  se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge.Krakov je kulturna prestonica Poljske. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.
    
1.Dan: Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga BAS-ove autobuske stanice. Nodna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.
2.Dan: Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nodenje. 3. Dan: Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najvedi i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Nodenje.
4.Dan: Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi.Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najvedi muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
5.Dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. 

TERMINI PUTOVANJA         HOTEL            CENA PO OSOBI       SPECIJALNA CENA

05.03–09.03.2020.         U centru 3*               109€                        99€
                                  Van centra 3*                99€                        89€

16.04-20.04.2020.         U centru 3*                129€                      119€
                                  Van centra 3*               109€                        99€

30.04-04.05.2020.        U centru 3*                 129€                      119€
                                Van centra 3*                 109€                        99€
Pladanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan pladanja.

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) - DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD. 
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive
 
SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.
 
Doplate i popusti:
•deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
•treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
•doplata za 1/1 sobu - 50 €
•putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 € (sobe na upit)
 
Aranžman obuhvata:
•prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),                                                                                        
•dva nodenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
•smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
•razgledanja i obilaske prema programu,
•usluge pratioca grupe,                                                                                                                                 
•agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata:
•peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 dinara po osobi (plada se u agenciji)
•fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog ranije rezervacije za grupe)
• individualne troškove,
•međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 400,00 dinara, od 19 do 70 godina 601,00 dinar i od 71 do 86 godina
1.200,00 dinara).

Cene fakultativnih izleta:
•Aušvic – 25 €,
•Rudnik soli Vielička –  35€ odrasli  /30 € deca od 4 do 12godina i studenti do 26 godina –isključivo uz važecu ID studentsku karticu. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika. 

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM: HOTEL U CENTRU:
Hotel Wyspianski 3* - se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl
Hotel Vienna House Easy 3* - Bivsi hotel Chopin, sada nosi novo ime Vienna House Easy, nalazi na oko 1700m od starog grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na:  http://viennahouse.com/pl/easy-cracow/hotel/w-skrocie.htlm Basztowy Aparthotel – nalazi se u samom centru Krakova pored hotela Polonia kome i pripada. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, Wi-fi.
Doručak se poslužuje u hotelu Polonia. Više informacija o hotelu na: www.hotel-polonia.com.pl/aparthotel-basztowa/hotel
 
HOTEL VAN CENTRA:
Hotel City SM Bussines and Spa 3* - se nalazi na oko 6km od centra grada. Poseduje besplatan parking,  kao i bazen i velnes centar koji           se mogu koristiti isključivo uz doplatu na licu mesta. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon i WI-Fi . Više informacija o hotelu na:
https://www.hotelcity.pl/en/
Hotel Ibis Budget Bronowice 1*-Poseduje parking. Svaka soba ima kupatilo, TV, WI-Fi . Više informacija o hotelu na:https://all.accor.com/hotel/6605/index.en.shtml?dateIn=&nights=&compositions=1&stayplus=false#section-rooms
 
Mogudi načini pladanja :
1)30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2)30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2020.godine za polazak u martu; do 20.08.2020.godine
(za polaske u aprilu i maju) 
3)30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4)platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);
5)kreditnim karticama ALPHA BANKE (ALPHA PREMIUM kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate; 6) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.
Kalkulacija je rađena za najmanje 65 putnika.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010. 


NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Potvrda o garanciji putovanja:
Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047 / 2018 od 25.01.2018. godine, polisa broj 300060664 od 28.12.2017. godine.Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, Ulica Kondina br.14,Beograd,+381.11/3228.686, +381.11/3228.687,prijavom na adresu ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs.


 Sveinformacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.

ORGANIZATOR:PLANA TOURS                   POSREDNIK:ANK TOURS
licenca OTP 506 / 2010                             BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                              TEL:021/544-144