USKRS NA KRFU

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite. Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu  navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja. 


PROGRAM PUTOVANJA:
Solun -  Krf  - Srpska kuća - Vido - palata Ahilion
1.dan ( 15.04.2020. ) BEOGRAD
Polazak oko 20:00 časova sa  perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.
2.dan ( 16.04.2020. ) SOLUN - KRF
Dolazak u Solun  u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv.
Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od
7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane/hotel. Noćenje.
3.dan ( 17.04.2020. - Veliki petak ) DASIA - KRF - DASIA
Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). Slobodno vreme za individualne aktisvnosti ili mogućnost fakulatitvnog odlska u grad Krf, na ostrvo Vido i u Guviju. Odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće, kao i mauzoleja na ostrvu Vido, uz neizostavno polaganje venaca u „plavu grobnicu“. Povratak brodićem do grada Krfa. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u Dasiu. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan ( 18.04.2020. – Velika subota ) DASIA - KRF - DASIA 
Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). Odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. U dogovoreno vreme, na prelepom gradskom trgu, uz plamen sveća i velikog broja okupljenih ljudi, prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u Dasiu. Noćenje.
5.dan ( 19.04.2020. – Uskrs ) DASIA - KRF  
Doručak (za putnike koji su uplatili hotel). U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela i odlazak autobusom do grada
Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u palatu Ahilion, podignutu po nalogu austrijske carice Elizabete – Sisi, nadaleko čuvene po mitskoj lepoti, senzibilnosti, nezavisnom i slobodnom duhu. Povratak u grad. Slobodno vreme.  U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju.
6.dan ( 20.04.2020. ) BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.  (Kraj usluga)


Paket aranžman /autobuski prevoz,smeštaj i obilasci 


Sveinformacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.


ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                            POSREDNIK:ANK TOURS
 licenca OTP br.14/2020  A40                        BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                                 TEL:021/544-144