NAPULJ-SORENTO-KAPRI

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.
 
OBILASCI:  Napulj –  Sorento – Pompeja – Amalfi – Positano – Kapri  
 
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan   BEOGRAD – RIM– NAPULJ   
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim kompanijom Al Italia u 11:40h. Dolazak u Rim u 13:15h. Nastavak putovanja za Napulj kompanijom Al Italia u 18h. Dolazak u Napulj u 18:50h. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni arheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I... Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, i rodni je grad Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro grada u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel dell Ovo) jedan od simbola grada. Noćenje.
2. dan  NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Povratak u hotel.
Polazak za Sorento. Smeštaj u hotel. Pešačko razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV veka. Obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova i izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje krase ovaj grad. Prelepe ulice odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan   SORENTO –  POSITANO – AMALFI  – SORENTO
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do slikovite obale Amalfi, jedne od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Vožnja brodom od Sorenta do Positana. Jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najpoznatijih mondenskih letovališta. Nastavak vožnje brodom do Amalfija, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Noćenje.       
4. dan   SORENTO – KAPRI – SORENTO
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet na ostrvo Kapri. Dolazak do ostrva nakon polučasovne vožnje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Noćenje. 
5. dan  SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u  Napulju. Poletanje za Rim kompanijom Al Italia u 11:25h. Dolazak u Rim u 12:20h. Nastavak putovanja za Beograd kompanijom Al Italia u 16:10h. Dolazak u Beograd u 17:45h.(Kraj usluga)

Termin putovanja               Hotel               Cena po osobiSveinformacije na sajtu su informativnog karaktera.U cilju potpune pouzdanosti molimo vas da informacije proverite direktno u agenciji.


ORGANIZATOR:VIVA TRAVEL                             POSREDNIK:ANK TOURS
Licenca OTP br 14/2020  A40                             BULEVAR OSLOBOĐENJA 57,NOVI SAD
                                                                  TEL:021/544-144